Gave FAQ

læs gave faq på idegryden

Har du spørgsmål omkring gaver som du gerne vil have svar på, så finder du højest sandsynlig et svar her i denne gave faq. Vi prøver at samle alle spørgsmål omkring gaver og gaveideer og finde svar på disse, så du hurtig kan finde lige præcist det du søger.

Se nedenfor i de forskellige kategorier og hvis dit spørgsmål ikke skulle være besvaret, så hold dig ikke tilbage med at skrive til os på kontakt siden her.

Spørgsmål om gaver til børn, barsel og barnedåb

Der findes og kommer mange spørgsmål i forhold til børn, barnedåb m.v. hvor du finder svar på det mest hyppige spørgsmål her.

Hvor stor gave må man give sine børn – skattefrit beløb

Det afgiftfrie beløb som du give for til dine børn, er på 62.900 kr. Hvis beløbet er over dette, så udløser det en gaveafgift på 15%, dog kan du vælge at “låne” pengene ud efter lidt frigide regler, men dog skattefrit som du kan læse på skat her.

Barselsgave hvornår?

Du giver normalt en barselsgave når barnet er kommet. Hvis det er en person du kender godt, så er det på sygehuset eller når de er kommet hjem, hvor det lille vidunder selvfølgelig skal ses.

Hvad barselsgave til far?

Den klassiske ting er en cigar, men ellers kunne en god flaske vin, rom, gin eller lignede måske være den gode gave til de kommende søvnløse nætter.

Hvornår giver man barselsgave?

Når en ven, familie, kollega eller anden bekendt er blevet forælder, for det er en stor ting som selvfølgelig skal fejres med gave som den gode tradition.

Hvad giver man i gave til baby shower?

Du kan vælge at give noget lækkert til den kommende mor, som jo om nogen er personen der trænger til forkælelse lige nu. Alternativ er den klassiske gaveide, at give noget sødt babytøj, bodystockings, hatte og lignede.

Gave til barnedåb hvor meget?

Der findes ikke nogen faste regler for hvor meget du skal give for. Hvad dit budget kan holde til må være reglen.

Hvad skal jeg give hende i dåbsgave?

Du kan først og fremmest se vores udvalg af dåbsgaver, hvor du finder masser af inspiration til gaver. Gaven skal dog enten være praktisk, som i ting der skal bruges i hverdagen for forældrene, et minde om dagen i form af smykker eller lignede. eller noget sjovt legetøj der kan bruges nu eller fremefter.

Hvad skal jeg give i dåbsgave til en dreng?

Du kan vælge at give legetøj, bøger til fremefter, tøj eller noget praktisk til forældrene.

Hvad giver bedsteforældre i dåbsgave?

Som regel giver bedsteforældre noget, som barnet kan bruge som minde og bevare gennem hele livet og måske endda give videre til sine egne børn. Det kan være smykker, maleri, kunst eller noget andet smukt.

Hvad giver en gudmor i dåbsgave?

Det spørgsmål afhænger af hvor vigtigt gudmor rollen er, eller om den bare er det symbolske. Hvis den er vigtigt ud fra kultur og religion, så er gaven nok det større, end hvis du bare er gudmor ud fra det symbolske, for her er du bare helt almindelige gæst der følger gængse gaveregler imellem jer.

Hvad giver en fadder i dåbsgave?

Du giver det budgettet kan holde til, og hvis fadder rollen er en vigtigt del af jeres fælles kultur, kan du vælge at give den dyre gave. Ellers bare giv en ganske almindelig gave som du kan finde mere om i vores dåbsgave sektion.

Hvad giver man sit barnebarn i dåbsgave?

Du kan vælge at give et godt minde i form af et dåbsrør, smykke, maleri eller måske en Kay Bojesen figur som det gode minde om dåben, som kan følge barnet videre ind i voksenlivet.

Hvad graverer man på en dåbsgave?

Som regel graverer man fødsel eller dåbsdato og navn på en dåbsgave.

Spørgsmål vedrørende gaver til konfirmander

Der findes mange spørgsmål at gaver i forhold til konfirmation, hvor du forhåbentlig finder svaret på de hyppigste spørgsmål her.

Hvad skal du ønske dig i konfirmationsgave?

Hvis du er i vildrede om hvad du skal ønske dig til konfirmation, så skal du enten vælge de praktiske ting eller de ting som du måske ikke bruger i dagligdagen, men som vil gøre lykke ved at eje. Oplevelser og penge er som altid oplagte til din ønskeseddel.

Hvor stor gave til konfirmation?

Det er selvfølgelig individuelt, men du læse her på TV2 om en undersøgelse der målte gennemsnittet af gavebeløb til konfirmation. Venner og bekendte giver i snit for 500 kr., familiemedlemmer som onkler, tanter m.m. giver ikke for mere end omkring 1000 kr.

Hvad giver man i gave til konfirmation?

Hvis du er bedsteforældre eller nær bekendt af konfirmanden, så kan du vælge at give en gave der består af et minde om dagen. Andre kan vælge mellem det store udvalg af konfirmationsgaver, hvor penge jo altid står øverst på de fleste ønsker. Søde smykker til piger, ting indenfor konfirmandens hobby eller oplevelsesgaver står ofte i toppen af ønskesedlen.

Hvad giver bedsteforældre i konfirmationsgave?

Ofte er Kay Bojesen eller smykker som det gode minde om den store dag, en af de gaveideer mange bedsteforældre giver. Penge som tilskud til noget som konfirmanden brændende ønsker sig, er ofte også en ting mange bedsteforældre giver.

Hvad giver forældre i konfirmationsgave?

Udover festen, så er det ofte de store ting som computer, cykel, mobiltelefon eller lignede store ting, som selvfølgelig også skal hænge sammen med budgettet, nu festen er en stor udskrivning.

Gave til studenten eller svenden?

Mangler du svar på spørgsmål omkring gaven til den kommende student, så kan du blive dirigeret i rigtige retning her.

hvad skal du ønske dig i studentergave?

Penge som tilskud til eventuel rejse eller andet økonomisk dyrt. ting til hjemmet der kan være praktisk eller pynt. Oplevelsesgaver til den gode underholdning kunne være en sjov ting at få. Noget udstyr til din sport eller hobby.

Hvad giver man i studentergave?

Hvis du er familie eller god bekendt, så kan tilskud eller udstyr til eventuel stor rejse være den gode gave. Vin, Spiritus eller klassiske gaveideer som han eller hun kan bruge nu og fremefter, er altid en god gave.

Studentergave hvornår?

Hvis du skal til studentergilde, så er det jo oplagt, men ellers indenfor et par dage efter han eller hun er færdig.

Studentergave hvor meget?

Hvor meget du skal give for i studentergave er helt op til hvad dit budget tillader.

Hvad skal jeg give ham i studentergave?

Hvis du mangler en god studentergave til ham, så skal du se vores store udvalg hvor du både finder de sjove, oplevelser, praktiske og skøre gaveideer.

Hvad skal jeg give hende i studentergave?

Der findes mange gode gaveideer til hende, som både dækker over de traditionelle, fornuftige og sjove gaveideer som du kan se i vores indlæg med forskellige studentergaver.

Hvad giver forældre i studentergave?

Et minde om dagen er altid en god dag, hvor du kunne give pynt til boligen, maleri, smykker eller lignede. Praktiske ting som noget til hjemmet, hobbyen eller tilskud til eventuel rejse ud i verden.

Den perfekte studentergave til kæresten?

Den perfekte gave kan være mange ting, men når det er til din kæreste, så er det romantiske oplagt. Kombinerer en romantisk gave men noget hun virkelig ønsker, eller en af de gode oplevelsesgaver til hende , hvor hun kan blive forkælet eller overrasket.

Hvad giver man sin søn i studentergave?

Giv ham noget der kan være et minde om dagen, hvor et ur jo er den traditionelle ting at give far til søn.

Hvad giver man i gave til svendegilde?

Giv noget sjovt eller noget praktisk til hans hobby eller interesse.

Hvad gave giver man til kandidat eller bachelor?

Du kan søge inspiration i den personlige gaveideer til ham og hende i alle aldre, for gaven til kandidat er en fejring af de mange års arbejde, hvor de personlige ting ofte er de bedste.

Spørgsmål vedr. fødselsdage, receptioner og lignede anledninger

Hvad gave til dagplejemor?

Hvis din lille datter eller dreng er ved at være færdig ved dagplejemoren, enten fordi det er skole eller børnehavetid, så skal daglplejemoren selvfølgelig have en anerkendelse for varetagelse og opdragelse af dit barn. Her kan du vælge en af de gode gaveideer fra vores store liste af gaveideer til kvinder.

Hvad gave til børnehave eller vuggestuen?

Når dit barn stopper i vuggestuen eller børnehaven, så er en gavekurv eller lignede en god gaveide. Det er noget, som alle pædagogerne og assistenterne kan få fornøjelse af i personalestuen. Alternativt noget personligt til de pædagoger som har været på dit barns stue.

Hvad skal man give i 20 års gave?

Som 20 årig er man flyttet eller står overfor at flytte hjemmefra, og ting til boligen kunne være den oplagte gave. Alternativt kan du give oplevelser eller noget til han eller hendes hobby, sport eller interesse.

Er 21 års fødselsdag noget specielt der kræver ekstra gave?

Der findes folk som fejrer en 21 årig fødselsdag som noget særligt, men det er dog ikke en fødselsdag der er anderledes end andre fødselsdage, og kræver ikke noget særlig stor gave.

Hvor meget giver man i gave til 40 års fødselsdag?

40 årig er en rund fødselsdag, der måske nok kræver, at du giver lidt mere end normalt. Alt afhængig af dit tilhørsforhold til ham eller hende, kan du gå sammen med andre og give noget stort, eksklusivt, luksuriøst eller slet og ret sjovt til personen der fylder rundt.

Hvad skal jeg give hende i gave?

Giv en gave der overrasker hende eller noget som er særdeles nyttigt og lækkert. Det er selvfølgelig afhængig af dit forhold til hende, for er du bekendt, god ven, familie eller kæreste. Hvis du vil overraske med en god personlig gave til hende, så skal det ikke være noget fra en ønskeseddel. Det overraskende skal være uventet.

Hvad skal jeg give ham i gave?

De fleste unge som ældre mænd ønsker sig som regel aldrig noget, men det er ikke ensbetydende med de aldrig ønsker sig noget. Alle mænd har en hobby, passion, hus, sport eller andet ting, hvor du kan købe noget praktisk til ham. Værktøj til husejeren der ønsker det perfekte hus, udstyr til ham der dyrker sport osv.

Hvad ønsker kvinder sig mest i gave?

De fleste kvinder ønsker vel sig noget specielt lige præcist til hende. En personlig barselsgave kunne være c-vitamin juice, som ikke koster ret meget men har stor signal værdi om at du tænker lige præcist på hende der har haft det hårdest. Dette eksempel kan du overføre til alle andre situation.

Hvad vil mænd have i gave?

Mænd ønsker sig mest noget nyttigt de kan bruge. Hvad end det er dele til bilen, værktøj, personlig pleje eller andet.

Hvad er en god mors dag gave?

Det gode gave er noget sødt der signaler at du tænker på hende. Det er jo netop hovedformålet og grundlaget for mors dag, og derfor er både blomster, chokolade eller noget smukt til hjemmet den gode ting til hende.

Hvad skal du give din mor i gave?

Giv noget som du ved hun elsker, hvad end det er at strikke, spille kort, ordne have, motionerer eller andet.

Hvad giver man mormor i gave?

Alt afhængig af alderen så er en mormor som regel oppe i alderen, hvor kravene til materielle goder ikke er så høje. Så giv noget sødt eller lækkert til ganen eller noget som hun kan få sjovt ud af.

Hvad giver man svigermor i gave?

Du giver det samme til svigermor, som du giver til din egen mor eller kvinder i samme aldersgruppe.

Skal man have gave med til rejsegilde?

Nutildags er rejsegilde vist for at håndværkerne kan få en øl og grillpølse. Det med gave er forskelligt, hvor mange steder er der ingen med gaver, og andre hvor nogen har noget med.

Hvad giver man i gave til rejsegilde?

Du kan give planter eller krukker til have, gavekort til byggemarked, vin, special øl eller andet i den “lette” kategori.

Hvad skal jeg give i indflyttergave?

Afhængig af dit tilhørsforholds til den nye beboer, så giv noget til hjemmet, vin, øl eller måske en gavekurv.

Skal man have gave med til fernisering?

Det er kutyme at give noget vin, blomster, gavekurv eller lignede som anerkendelse for deltagelse i ferniseringen.

Hvad giver man i gave til reception?

Vin, blomster, gavekurve, gavekort eller lignede gaveideer er velegnet til en reception.

Spørgsmål til de festlige lejligheder

Hvad giver man i gave til bryllup?

Der findes et kæmpe udvalg af gaveideer der strækker sig over mange ting, men de traditionelle ting er ting til hjemmet eller gode oplevelser.

Bryllupsgave penge hvor meget?

Beløb per person er fra 300 til 500 kr. Hvilket vil sige det dobbelte hvis i er par. Det er dog op til jeres tilhørsforhold og budget frem for “regler”.

Hvad giver man i 1 års bryllupsgave?

Dagen hvor toppen af bryllupskagen skal spises, er ofte også forbundet med en gensidig gave. Her er noget romantisk den oplagte gaveide, hvor du finde inspiration i vores udvalg af kærestegaver.

Hvad giver man sin mand i bryllupsgave?

Giv ham noget praktisk i form af værktøj eller anden han bruger ofte. Koncertbilletter, ophold eller andet kunne være den gode oplevelse for både ham og dig.

Kan man ønske sig penge i bryllupsgave?

Ja du kan godt ønske dig penge, men de fleste foretrækker måske nok at give fysiske ting.

Må man give knive i bryllupsgave?

I nogle lande betyder knive i gave at forholdet vil gå i stykker fordi man derved skærer kærlighedsbåndet over. De fleste kan dog nok godt blive enige om, at dette er opstået fra en tid der måske var knapt så oplyst – Så hvis brudeparret mangler gode kvalitets knive, hvorfor så ikke?

Hvad giver man i gave til kobberbryllup?

Der er ikke nogen gaver, der er specielt forbundet med kobberbryllup. Så giv dem den type gave som du ville give dem til jul, bryllup, fødselsdag eller anden anledning.

Hvornår giver man gave til sølvbryllup?

Du giver gave til festen og ikke til morgensangen.

Hvad giver man i gave til guldbryllup?

Giv dem noget sødt til ganen med mindre de sukkersyge. En alternativ og god gaveide til det ældre par, kunne være gavekort til tjenester som vask af vinduer, haven eller andet.

De romantiske gave spørgsmål

Hvad kan man give sin kæreste i gave?

Giv den overraskende, romantiske eller praktiske gave til hende eller ham. Det er afhængig af personens interesser og passioner.

Hvad er den perfekte gave til kæresten?

Den perfekte gave slår benene væk under hende eller ham. Her er den gode billige romantiske gave i form af kærlighedspiller, den helt perfekte gaveide.

Hvad er en god gave til kæresten?

Den gode gave er den der overrasker, og siden det er din kæreste, så er det selvfølgelig noget romantiske der omkranser jeres forhold ved at du viser, at du tænker og lytter til ham eller hende.

Hvor dyr gave til kæresten?

Det gælder om at glæde ham eller hende, hvilket ikke er afhængig af prisen. Giv det du har råd til, for det er tanken og kærligheden der tæller.

Hvad giver man sin kæreste i halvårs gave?

Giv noget sødt eller romantiske som f.eks. et krophold eller andet væk fra hjemmet.

Hvad giver man sin nye kæreste i gave?

Hvis du ikke kender din kæreste ret godt endnu, så afhold dig fra at give tøj. Giv noget romantisk som f.eks. et weekendophold eller måske noget mere neutralt i form af personlig pleje produkter.

Gave spørgsmål til jul

Hvilken pakkekalender til voksne?

Er du i tvivl om hvilke pakkekalendere der findes til voksne? Du kan finde julekalendere til stort set alle typer, hvor du kan give en ny gin pakkekalender, bacon julekalender som du kan give den traditionelle og eksklusive chokoladekalender.

Hvad skal jeg give min kæreste i julegave?

Giv din kæreste det samme til jul som du f.eks. vil give til fødselsdag eller valentinsdag. Du kan med fordel se vores udvalg af julegaveideer til hende.

Hvad skal jeg give en dreng i julegave?

Alderen er afgørende for hvad du skal give ham i gave til jul. Se vores store udvalg af gaveideer til børn, hvor du kan finde aldersbestemte gaveideer.

Hvad skal jeg give en pige i julegave?

Ligesom med drenge så er hendes alderstrin afgørende for hvad du skal give i gave. Tøj eller legetøj er alders inddelt og bestemt.

Hvad skal jeg give min mor i julegave?

Giv noget sødt til din mor eller det som hun brændende ønsker sig til hverdagen eller fritidsinteresserne.

Hvad skal jeg give min far i julegave?

Køb noget personligt til ham eller en af de daglige hverdags ting som han bruger, hvad end det er tøj eller værktøj.

Hvad skal jeg give hende i julegave?

Find den gode personlige ting som kunne være en lækker dagcreme, oplevelsesgave, tøj og mange af de andre gode gaveideer til kvinder.

Hvad skal jeg give i adventsgave?

Det er bedre at købe noget brugbart i form af slik, spiritus til den ældre teenager eller lignede, end noget billigt plastic som han ikke kan bruge.

Hvad skal jeg give i mandelgave?

Giv noget sødt som marcipanfigurer eller det sjove i form af brætspil eller lignede.

3.3/5 (6 Reviews)